piatok 25. januára 2008

Brazilian Steak House - uff prasknem

Dnes nás Evin kolega Adriano zobral do fajnej brazílskej reštaurácie Brasilia Grill. Zdá sa, že je aj vcelku slávna, mali tam desiatky fotiek s osobnosťami ako Pelé, viacerí brazílski športovci a napr. aj Arnold Schwarzenegger.

Ja som prišiel neskôr, žranica bola už v plnom prúde. Systém fungoval tak, že jednak tam bol obrovský šalátový bar, odkiaľ bolo všetko "v cene", tak som sa kvalitne futroval a tiež...

...každých 10 min prišiel čašník s ražňom, na ktorom bolo vždy iné mäso. Spolustolovníci mi vždy povedali "to si musíš dať, to je výborné". Takže po kuracom, bravčovom, hovädzom, klobásach a mixe z šalátového baru teraz píšem v polokóme.

Čo sa týka kvality a chutí, steak mi chutil viac v El Gaucho v BA, toto bolo skôr o ochutnávaní brazílskych špecialít :) Celková atmosféra bola veľmi príjemná - reštika bola vnútri drevená, veľmi priestranná, pod stropom viselo zo 20 vlajok, bohužiaľ, SK nič, iba česká (s nápisom Czech Republic). Obsluha naozaj skvelá, ako správni južani požartovali, ale zároveň si robili svoju robotu presne ako mali.

Neskutočný bol zákusok - priviezli veľký stojan s tortami a človek si mal vybrať slice z niektorej z nich. Mal som super tortu z passion fruit - neviem ako sa toto nazýva u nás. Bolo to výborné.

Fajn bolo aj to, že na konci to napriek všeobecným protestom zatiahla Evina šéfka :) a zaviezla nás na univerzitu :)

ale house

Pedro nas zoznámil s robom, ktorý žije v Newarku už zopár rokov. Cez Vianoce bol doma, takže keď sa vrátil, hneď sme chceli ísť na pivo.

Zobral nás na Manhattan do Barrow Street Ale House. Lenže zabudol, že je nedeľa. A štvrťfinále NFL. Takže napráskané, malá krčmička, ale minimálne 100 ľudí. Všetci stáli, bolo treba sa pomedzi nich prepchávať a strhávať sa pri nečakaných výbuchoch nadšenia, keď niektorý hráč iného strhol na zem obzvlášť dôležitým spôsobom.

Vypili sme mnoho malých Budweiserov (áno, trapne amerických) a keď sa fanúšikovia tejto nepochopiteľnej hry upratali domov, ako správni skalní sme zostali ešte zo dve hodinky. Potom sme už prešli na lacnejšie nejaké lokálne červené pivo bez peny :)

Bol fajn pokec, aj sme si urobili fotku - predsa len prvá návšteva US krčmy :) Potom mi trápne spadla krytka z objektívu za lavicu, takže sme potrapošili lezením pod stolmi, neskôr odsúvaním DOBRE prilepenej lavice. Už som sa aj vzdal, lebo to zapadlo fakt zle do úzkej škáry ale nakoniec sme prelomili odpor čašníkov a lavicu so zlovestným zapraskaním odsunuli.

Bol to fajn večer, vďaka Robo, nabudúce pozývame my :)